zondag 30 juni 2013

" Celebrating " Shari

Lieve webloglezers,
Gisteren hebben we uitgebreid Shari "gevierd" met elkaar in Bamako.
Shari is blank en ook zendelinge en werkt voor een andere organisatie hier in Mali.
Shari werd op 29 juni 40 jaar en gaf een uitgebreid feest in haar tuin om dit te vieren.
Echter het was niet alleen het feit dat ze 40 jaren jong werd maar ook het feit dat ze nog steeds in Mali rondloopt. Eigenlijk zou ik deze blog de titel moeten geven " Celebrating God" Laat me haar verhaal in het kort met jullie delen.
Donderdag 11 oktober 2012 is een zwarte dag in Shari's levensboek. Shari was in haar auto op weg naar het zuiden van Mali om daar een vriendin te helpen haar huis leeg te maken voor verlof. Op korte afstand van haar bestemming rijd Shari door een dorpje waar zeer onverwachts een jong meisje de weg oversteekt en Shari kan haar niet meer ontwijken en schept haar. Het meisje overlijd ter plekke en Shari's nachtmerrie begint. Jullie kunnen je voorstellen waar Shari doorheen gaat , ze is kapot is en heeft grote schuldgevoelens. Shari word direct goed opgevangen door vrienden in de stad waar ze naar toe zou gaan en begint aan een lang proces van schuldverwerking. Eerst in Mali en daarna ook voor enkele maanden in Amerika.
Het is boeiend en bijzonder om Shari van dichtbij en van afstand  te volgen en te zien hoe de Heer iedere keer Zijn liefde en Zijn vergeving aan haar laat zien. Het is een proces van vallen en opstaan en zeker niet gemakkelijk. Shari is enorm dapper en heeft de familie van het meisje al verschillende keren ontmoet en zo is er een bijzonder contact ontstaan. Dit kan alleen omdat Shari dicht met de Heer wandelt en Hij haar genade en kracht geeft om deze bezoekjes te doen. Daarom vieren we in deze blog Shari en onze Here God." Heer U bent goed en uw liefde en trouw zijn voor eeuwig".
Hartelijke groet uit Mali van Carina.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten