dinsdag 6 augustus 2013

Op kamp in Mana

Lieve webloglezers,
Vorige week was ik op kamp in de bush bush een uurtje rijden van Bamako vandaan.
Dit is inmiddels het derde jaar dat ik gevraagd werd om onderwijs te geven aan de vrouwen die aan dit kamp deelnemen. Onderwijs uit God's woord maar ook andere zaken zoals dit jaar " de wonderen" van de Moringa boom en het maken van zeep.
Dit jaar was wel een heel bijzonder kamp, niet zozeer omdat ik er zelf de hele tijd bij was en dus vier nachten in hun midden verbleef in plaats van twee maar meer omdat bijna alle vrouwen van het Rahab centrum aanwezig waren. Het Rahab centrum was dicht vorige week en met 15 vrouwen sterk vertrokken we naar het kamp. Wat was het goed om de vrouwen de hele dag van zo dichtbij mee te maken en samen met ze te bidden, te zingen, te lachen en te huilen.

Het was een kamp speciaal ook voor niet christen vrouwen .Het was de bedoeling dat iedere christen vrouw die kwam een niet christen vrouw meenam en het zo een soort van evangelisatie kamp werd. Wel, we waren met 64 vrouwen maar slechts 10 % was niet christen. Toch merkten we dat deze vrouwen enorm open stonden voor het bijbels onderwijs en mij viel op dat deze vrouwen ieder ochtend zo rond zeven uur de eersten waren die het klaslokaal binnen kwamen. Tja in Mali komt men eerst graag samen voor meditatie en gebed en dan pas een kop koffie of thee met een ontbijtje.Op de koffie wachten tot 8.h30 dat was wel even afzien maar ook wel bjzonder om eerst door de Heer zelf gevoed te worden.
Hoogtepunt voor de vrouwen was het gezamelijk klaar maken van een hele grote pot gestampte mais poeder, of te wel "kabato". Wat een lol hadden ze zeg en ik heb het maar op een kort filmpje vast gelegd om jullie een idee te geven. Hier is de link als jullie even mee willen kijken en genieten:

http://www.youtube.com/watch?v=v9djQpM5Kb4&feature=youtu.be

Op hetzelfde terrein was ook een kinderkamp waar 175 kinderen aanwezig waren. Onder hen was ook een groep van zo'n 30 kinderen die AIDS hebben. Ze waren uitgenodigd om gratis naar dit kamp te komen en in de watten gelegd te worden. Gelukkig zijn deze kinderen nog niet te ziek om te kunnen genieten van de bijbelverhalen, knutselwerkjes en sportactiviteiten. Je begrijpt wel
dat het een hele gezegende en gezellige week was. Ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van dit kamp.
Lieve groet, Carina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten