dinsdag 18 augustus 2009

De jonge vrouwen in het Rahab Centrum


Lieve bloglezers,
Velen van jullie vragen zich misschien af hoe het nu is met de 3 meiden die bij de familie Seke inwonen in ons Rahab huis. Wel we zijn dus begonnen op 1 augustus met Sara, Yaye en Aishata.
De eerste week ging prima maar enkele dagen daarna heeft Aishata de benen genomen en is er met haar nieuwe lakens en knuffelbeer vandoor gegaan. We denken dat het leven zonder geld op zak haar toch te zwaar viel. De deur is open voor haar als ze terug wil komen. Sara en Yaye doen het heel goed. Laat me iets vertellen over Yaye. (zie foto) Yaye is 17 jaar en leeft al ruim twee jaar op straat. Sinds 1 augustus is ze van de straat af en woont ze bij de familie Seke. Yaye is ook 6 maanden zwanger en ze weet niet eens wie de vader is. Vorige week is Angela met haar naar het consultatie bureau geweest en hebben ze ontdekt dat haar buik en haar geslachtsdelen val bacterien zitten.Het is een groot wonder dat de baby, wat trouwens een jongen zal zijn, er gezond uit ziet en redelijk goed groeit. Na een grote schoonmaak door een gynecologist en wat extra vitaminen en goed voedsel ziet Yaye er opeens weer veel beter uit en heeft weer levenslust.Ze geniet van het leven samen als familie met de familie Seke en doet goed haar best op de momenten dat er gewerkt word. Ook geniet ze van het onderwijs uit de bijbel en de liefde die ze ontvangt van de mensen om haar heen.
Bid dat Yaye haar hart aan de Here Jezus zal geven en in dat ze in de maand november een gezonde baby ter wereld zal brengen.
Groeten Carina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten