donderdag 15 september 2016

Nieuwsflits van Carina september 2016

Trip naar Burkina Faso, gevangenis in Koulikoro, Tabaski-feest 2016, gebedspunten
Bekijk deze e-mail in uw browser

Trip naar Burkina Faso

Ik ben dankbaar voor een goede en zeer gezegende week in Banfora, Burkina Faso begin september. Samen met 51 volwassen zendelingen en 26 kinderen uit Ivoorkust, Mali en Burkina Faso waren we een week lang samen. Het was leerzaam, uitdagend en inspirerend.
Behalve worshiptime en Bijbelstudie met elkaar, werden we dagelijks ook onderwezen in de principes van DiSC persoonlijkheidstest.DiSC geeft inzicht in onze persoonlijke stijl, onze specifieke manier van doen en onze onderliggende behoeften. DiSC geeft inzicht in hoe wij handelen en reageren onder bepaalde omstandigheden. Dit heeft invloed op ons gedrag, communicatie, onze reactie op spanning en stress én wat ons energie geeft, of welke omstandigheden energie kosten. DISC bestaat uit 4 verschillende hoofdstijlen (D, I, S, en C) en is krachtig door zijn eenvoud. Even kort komen ze hier: D=Dominant. Extravert en controlerend, direct, gedreven, prestatiegericht, hoog tempo, neemt leiding. I=Interactief. Extravert en relaterend hartelijk, enthousiast, prater, impulsief, verbaal. S=Stabiel. Introvert en relaterend betrokken, vriendelijk, attent, teamplayer, harmonie, gesloten. Tot slot de C=Consciëntieus. Introvert en controlerend denker, observator, afwachtend, precies, gesloten, privacy.
De ene stijl is niet beter dan de ander of zo, maar wel heel goed om van elkaar in een team te weten welke stijl bij iemand past. Was al met al weer een heel leerzame week.
Eén middag hebben we ook gewandeld tussen prachtige heuveltoppen en watervallen

Gevangenis in Koulikoro

Vorige maand gingen we als team dat in de gevangenissen werkt, voor het eerst weer naar Koulikoro, zo’n 60 km buiten Bamako. Sinds de Kerst waren we daar niet meer geweest, omdat de “oude” directeur ons geen toegang meer gaf in de cellen. In april en mei van dit jaar zijn verschillende gevangenisdirecteurs gemuteerd naar andere plekken en weet je wat God deed voor ons? Hij stuurde meneer Fofana, de directeur van Kati naar Koulikoro en gaf ook een nieuwe prachtkerel voor Kati in de plaats van Fofana.

Het gevolg was dat we door meneer Fofana werden gebeld in juni of we aub ook weer naar Koulikoro konden komen. Op onze vraag waarom hij dat graag wilde, was zijn eerste antwoord: “De gevangenen worden er rustig van als jullie tot ze spreken vanuit Gods woord en jij liederen met ze zingt Nyagali”. Wauw dat is onze God! De reis was 2 ½ uur lang, over een beroerde weg, die onder constructie is. Maar het was het zo waard.
Wat een zegen om Gods Woord te mogen brengen aan hen die in het duister leven. Wat een zegen om een hand te kunnen geven door de tralies aan Jihadisten en hun te kunnen vertellen dat er ook vergeving en hoop voor hen is. Dan ben je helemaal vol van Hem en weer geïnspireerd om in de auto te stappen en weer 2 ½ uur te rijden over de slechte weg.

 

Tabaski-feest

Vanaf maandag is het hier feest in Mali. Officieel was Tabaski afgelopen maandag, maar het elkaar bezoeken en paraderen van de kinderen op de straten gaat de hele week door.
Verschillende buurkinderen kwamen een stuk van hun geslacht schaap brengen op maandag, als teken van hun respect en vriendschap met mij. De helft ligt in de vriezer en de andere helft hebben we als CMA team op de barbecue gelegd afgelopen maandag en reeds gegeten.
Gisteren ben ik begonnen om de verschillende families te bezoeken, ze nieuw jaar te wensen en zegeningen over ze uit te spreken. En natuurlijk om ze te bedanken voor het schapenvlees.
Later vandaag nog weer even door, daar ik nog niet alle families gehad heb.
Relaties, elkaar opzoeken en tijd hebben voor elkaar, is enorm belangrijk in deze cultuur. Voor mij – als een extravert gedreven persoonlijkheid - niet altijd even gemakkelijk, maar wel goed om te blijven leren.
Deze week liggen de activiteiten van GGM stil vanwege het Tabaski-feest. Volgende nieuwsflits meer over de nieuwe klas en de “God beter leren kennen” dinsdagavonden.

Adres
Mission Protestante CMA
B.P. 2233 Bamako
Mali

T: (00223) 66748878
E: 
carsaarloos@gmail.com
W: carinainmali.blogspot.nl
Thuisfrontcommissie
Familie van Splunter
Luijkenhof 8

6981 JN Doesburg
T: 0313-484061
E: ravansplunter@kpnmail.nl
Giften (fiscaal aftrekbaar)
ING: IBAN NL89
INGB 0000 309400


ABN AMRO: IBAN NL76 ABNA 0484 6740 48

t.n.v. CAMA
o.v.v. Bamako Evangelisatie
Ik werk namens CAMA Zending in Bamako. 
Kijk voor meer informatie over CAMA op www.cama.nl
Gebedspunten
Dank voor de veilige trip naar Banfora in Burkina Faso en terug. Was een lange reis!

Dank voor de gezegende en leerzame week daar.

Bid dat ik het geleerde in praktijk zal brengen en geduld met mijn collega’s zal hebben, daar we allen weer een andere persoonlijkheidsstijl hebben.

Dank dat we als gevangenisteam weer een open deur hebben in de gevangenis van Koulikoro.

Bid voor de groep van 30 Jihadisten in deze gevangenis van Koulikoro. Deze zijn opgepakt bij de aanslag op het Radisson hotel in Bamako, vorig jaar november. Bid dat deze mannen vergeving zullen vragen en tot geloof mogen komen! Er is hoop ook voor hen!

Dank voor de groeiende relaties met verschillende buren in mijn straat. Dank dat er vele open deuren zijn, waar ik de Bijbelverhalen kan vertellen. Bid dat deze verhalen harten raken en mensen een keuze durven te maken om Jezus te volgen.

Dank voor een goede start van het nieuwe trimester van Engelse lessen bij GGM.
Ik heb een leuke klas met 15 nieuwe studenten.

Bid voor goede contacten met mijn studenten en dat ze iets van Jezus in mij zullen zien.

Bid op de dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 voor de “God beter leren kennen” activiteiten. De studenten kunnen kiezen uit vier klassen. Mijn klas is: de Bijbelverhalen uit het Nieuwe Testament deze keer.









Bijbelvers
Psalm 141:8 “ Maar Heer, mijn God; naar U zijn mijn ogen gericht, bij U schuil ik, giet mijn leven niet weg als water.”

Max Lucado zegt over dit vers het volgende: “ Stel je vertrouwen niet op veranderlijke dingen. Stel je vertrouwen op het enige wat nooit zal veranderen: vertrouw op je hemelse Vader. ”




 

Copyright © 2016 Carina in Mali, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences

Email Marketing Powered by MailChimp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten