donderdag 15 april 2010

Op zoek naar Ne Kone !

Lieve weblog lezers,
Ik was afgelopen dagen in Koutiala voor onze jaarlijkse gebedsconferentie en voor enkele dagen vergadering met het CAMA Mali veldbestuur waar ik deel van uit maak.
Afgelopen zondagmiddag ging ik met collega dokter Saskia de Poel op pad op zoek naar een ex-patiëntje van haar de 10 jarige Ne Koné die afgelopen zomer verschillende keren geopereerd was aan een stoma in het ziekenhuis in Koutiala.( op de foto Saskia en Ne.) Wauw wat een trip en wat mochten we de Heer aan het werk zien. Allereerst waren we ontzettend verdwaald en konden we het dorp waar Ne vandaan komt, zo’n 40 km buiten Koutiala niet vinden. Net op het moment dat we het op wilden geven zag ik een jongen op de fiets die een shirt droeg met het CAMA logo erop en herkende meteen dat hij Christen is. Hij bracht ons bij dominee Mozes die lachend vertelde dat het shirt een mooie identiteits kaart was voor ons, een herkenning van een broeder in Christus. Op zijn beurt had dominee Mozes gehoord over de wonderlijke genezing van Ne Koné en hij kon ons verder helpen. Hij wees ons de weg en gaf ons een telefoonnummer van een andere dominee, Kaleb Dembele. De Heer bracht dominee Kaleb bij ons en zo ging het avontuur verder. Dominee Kaleb ging met ons mee in de auto en bracht ons bij het dorp Tiarankasse dugu waar Ne en haar familie wonen. Op verzoek van dominee Kaleb bezochten we ook een ander jongetje, Soumaila van een jaar of 4/5. Deze jongen is 2 jaar geleden ernstig ziek geweest waarbij hij waarschijnlijk hersenletsel gehad heeft en sindsdien niet meer kon praten, lopen en zelfs zijn hoofd optillen. Ook heeft ie dagelijks meerdere epileptische aanvallen. Dominee Kaleb had enkele weken zeer specifieke voor deze jongen gebeden en sindsdien kon hij weer z’n hoofd optillen en was er duidelijk verbetering. We mochten die zondagmiddag opnieuw voor Soumalia bidden en beloofden om dinsdag terug te komen met medicijnen tegen de epileptische aanvallen. Vervolgens kwam een moeder met een baby aanzetten met een grote tumor in de nek en dokter Saskia besloot moeder en dochter mee te nemen voor een operatie in het ziekenhuis in Koutiala. Op de terugweg in de auto legde dominee Kaleb het hele evangelie uit aan de moeder en Saskia en ik waren getuigen van een geweldig gesprek tussen dominee en moeder Salimata. Maandag werd het kind succesvol geopereerd in het ziekenhuis en dinsdagmiddag gingen Saskia en ik terug naar het dorp , nadat we opnieuw dominee Kaleb opgepikt hadden. Het was opnieuw duidelijk dat God nog steeds een God van wonderen is. We waren getuigen van een duidelijke verbetering in de gezondheid van Soumaila en het evangelie klonk opnieuw zeer duidelijk in het dorp van Ne Koné.
Wat een bemoediging om God zo aan het werk te zien ondanks ons vaak zo “ongeloof” dat God wel degelijk onze gebeden verhoort en ons nog steeds letterlijk en figuurlijk de weg wil wijzen. Wat een les in geloof ook weer voor mij !
Groeten van Carina

1 opmerking:

  1. Geweldig Carina, wat een mooie belevenissen. Heerlijk om te lezen...
    ...liefs van Grada en vast ook wel van Klaas.

    BeantwoordenVerwijderen