vrijdag 30 april 2010

Wel een put, maar water ?!

Was deze week weer een dagje in het opvanghuis voor jongens die in de gevangenis gezeten hebben, het Philmon centrum.Sinds de opening van dit centrum, nu ruim 3 jaar geleden, hebben we een water probleem daar. We hebben een put een hele grote en inmiddels ook al wel 12 meter diep.Er komt van alles uit te voorschijn vooral grote rotsblokken maar water ?! Deze weken wordt opnieuw een poging gedaan om 2 meter aan de diepte toe te voegen en zo te ontdekken of er onder de rotsblokken water zit.
Zie op de foto hoe voorzichtig water in beeld komt !!!Willen jullie meebidden dat God overvloedig water zal geven. Geen water betekent geen leven in Mali en dreigt de sluiting van ons centrum !!!
We hebben ook weer een nieuwe ezel in het centrum. Ezel nummer 1 werd gestolen en ezel nummer 2 stierf begin maart nadat hij langdurig ziek was. Nu dus een jonkie die hopelijk goed verzorgd wordt door de jongens. De ezel moet dagelijks de kar trekken met volle jerrycans water die de jongens in het dorp verderop halen.
De Heer is wel aan het werk hoor in het centrum. Zo'n 1 1/2 jaar geleden kwam er een vrouw uit het nabijgelegen dorp naar het centrum, Sylvie die kinderloos was. We hebben toen in de weken die daarop volgden verschillende keren voor haar gebeden en ook dat God haar moederschoot wilde openen. In maart van dit jaar gaf God Sylvie en haar man een mooie zoon die Oumar genoemd wordt. Op de foto zie je dominee Enoc die Oumar in z'n armen heeft en hem opdraagt aan de Here God. Hij is het die leven neemt en leven schenkt.
Hartelijke groet uit Mali van Carina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten