donderdag 3 juli 2014

Vervolging ?

Lieve weblezers,
De afgelopen weken heb ik nogal wat tegenstand ervaren hier in Bamako.
Na een korte vakantie in Nederland waar ik moeder Jo enorm mee verraste ontving ik een brief van de eigenaresse van het Rahab centrum met het verzoek om het centrum voor 31 juli te verlaten.

Totaal aangedaan maar niet geheel verrast heb ik dit geheel eerst voor het aangezicht van de Heer gebracht. Heb toch duidelijk Zijn zegeningen gezien in het feit dat het centrum helemaal opgeknapt is een goed bewoonbaar is (zie vorige blog). Na een uitvoerige gesprek met de buurvrouw van het centrum en een kort telefoon gesprek met de eigenaresse werd het helemaal duidelijk voor mij. We worden inderdaad opstraat gezet omdat we tot Jezus bidden en Zijn naam aanroepen. Dat benauwt de familie van de eigenaresse omdat deze allen een andere religie aanhangen !Wauw de identiteit van het centrum dringt eindelijk door en tja een sterker getuigenis van het feit dat Jezus aanwezig is in deze bediening kan ik natuurlijk niet hebben. Vervolging ? Ja eigenlijk wel een beetje maar ook een uitdaging om vol te houden en soms perioden in het  duister te moeten rond tasten voordat er weer licht en duidelijkheid is.

In de tweede week van juni kwam M bij ons in het centrum wonen M is 18 jaar en komt uit een buitenwijk van Bamako waar ze op 16-jarige leeftijd tot geloof kwam door het getuigenis van een christen Kora- muzikant die in dezelfde wijk woont. Haar familie die een andere religie aan hangt vond dit niet fijn en arangeerde een huwlijk voor haar met een man van deze religie. M accepteerde dit niet en de familie begon haar enorm dwars te zitten en te vervolgen vanwege haar geloof.
Na enkele weken vluchtte M naar de Kora-muzikant die haar vervolgens in een christen gezin in Bamako plaatste. Daar is M een jaar opgevangen maar de vrouw/moeder van het jonge gezin overleed in mei en de dominee vond het niet verstandig om M in het gezin bij pa en 2 jonge kinderen te laten. Nu is M dus in het Rahab centrrum waar ze deelneemt aan onze activiteiten. Zo heeft ze deze week gebatikt en een babydraagdoek geborduurd. M is een lieverd die leergierig is en alles aanpakt in het centrum. Bidden jullie mee voor emotioneel herstel voor haar?Haar verlangen is om het goed te maken met haar familie als de tijd daar rijp voor is. M is een voorbeeld van vervolging vanwege haar geloofsbeslissing wat hier nogal eens gebeurd in Mali!
Bidden jullie mee deze maand als de mensen van deze andere religie hun vastenmaand hebben en God zoeken. Bid dat ze Jezus zullen vinden ! Het komt nogal eens voor dat ze Jezus zien en horen in hun dromen! Lieve groet, Carina

1 opmerking:

  1. Lieve Carina,

    ik zal bidden, en ik bid ook voor jou!

    liefs Sabina

    BeantwoordenVerwijderen