dinsdag 8 december 2009

Voorbereidingen voor de Kerstmarkt

Zowel de jongens in het Philemon centrum, het opvanghuis voor mannelijke ex-gevangenen als de vrouwen in het Rahab centrum zijn sinds begin november druk bezig om allerlei artikelen voor de Kerst te fabricieren. Er worden hier in Bamako verschillende Kerstmarkten georganiseerd en deze worden druk bezocht door de blanke expat mensen die altijd op zoek zijn naar presentjes voor de Kerst. Vorige week was ik zelf weer een keer bij de jongens in het Philemon centrum en was verrast door de goede sfeer die er heerst. De nieuwste leider Samuel Coulibaly, een op leeftijd zijnde dominee die weduwenaar is, houdt van de jongens en dat is merkbaar.Er heerst een familie sfeer van vertrouwen en respect.De houding van Boubacar, Jean Claude en Amadou ,de drie jongens die in het centrum wonen,is goed en de jongens genieten van het werk op de door een fiets aangedreven figuurzaag.
Bijgevoegde foto's geeft een goede impressie van de jongens in hun atelier en de artikelen die ze maken ! Afgelopen zaterdag was de eerste Kerstmarkt.Op de foto zie je mij naast een boom vol met onze kerstartikelen.
Groeten Carina

3 opmerkingen:

 1. Ha Carina, Goed om te lezen over de goede sfeer in Philemon centrum olv de nieuwe dominee. Mooi dat er overal meegewerkt wordt. We bidden je de vrede van de Vader toe en dat je je eigen grenzen goed in kan schatten en kan respecteren. Veel wijsheid en ook veel liefde en veel van Vaders ontferming toe gewenst.

  Liefs,

  Klaas & Grada

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Carina,
  al zitten er honderden kilometers tussen, het maakt niet uit,nu door de kerst weer met elkaar verbonden. Goed te horen dat de sfeer zo goed is in huis.
  God's zegen!
  liefs Ciska

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Carina,

  Heerlijk mee te lezen met jou!

  Gods rijke zegen voor jou en je werk,dat je mag stralen door Hem heen!!!

  Liefs Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen