maandag 3 september 2012

Hoogbezoek uit Nederland

Lieve webloglezers, Augustus was absoluut een volle en drukke maand qua activiteiten maar ook een prachtige maand. Het is prachtig groen hier in Mali en rondom Bamako met z'n heuvels geeft dit prachtige vergezichten. We hadden hier hoogbezoek uit Nederland van A en G. Ze waren in Mali voor 10 dagen en met elkaar reden we 1150 km en ontmoetten we veel mensen. Na enkele dagen Bamako vertrokken we naar S-town waar we opnieuw gebedswandelingen maakten, elkaar ontmoetten en ook de Heer ontmoetten. Was een bijzondere tijd en fijn om ook met Arjan en Rozemarijn de Waaij en hun kinderen Senne en Maartje samen te zijn. De familie de Waaij woont sinds de staatsgreep (eind maart) in Bobo Dioulasso in Burkina Faso en hopen in begin volgend jaar zich in S-town te vestigen. Er was vooral ook veel regen maar dat kon de pret niet drukken en Senne en Maartje genoten ervan.
Na S-town vertrokken we naar K-town om daar met collega en vriendin Saskia te ontmoetten. Ook was er een afscheidsfeestje voor Amerikaanse collegae die maar liefs 34 jaar als zendelingen in Mali gewerkt hebben. Het was een pracht avond waar Randy en Marsha maar vooral ook de Heer van het werk in het zonnetje werd gezet. Op zondag gingen we met een auto vol naar het dorp Zankasso om daar dominee Kaleb in z'n prachtige nieuwe kerk te ontmoeten.
A hield er een prachtige preek over het feit dat de slaven in het Oude Testament een oormerk hadden en zo wist de eigenaar wie zijn slaven waren. Zo zijn ook wij door het bloed van Jezus als het ware gebrandmerkt en behoren we toe aan Jezus Christus. A en G sloten hun bezoek aan K-town af met het geven van bloed in het ziekenhuis. Was zeer bijzonder dat Saskia de volgende dag belde, toen we weer onderweg waren naar Bamako, met de boodschap dat G haar bloed die nacht het leven van een vrouw gered had. Wauw wat bedoel je tot zegen kunnen zijn! We reden terug naar Bamako via de andere kant,waar we in Farakala stopte waar collega H twintig jaar geleden gewerkt heeft. Was bijzonder om daar rond te lopen en ook te zien hoe H dit gebeuren met Gods hulp prachtig verwerkt heeft.Na nog enkele stops kwamen we vermoeid maar met rijke herinneringen weer in Bamako terug. De volgende dag vertrokken A en G weer naar Nederland en pakte ik het werk in Bamako weer op. Hartelijke groet, Carina


Geen opmerkingen:

Een reactie posten